نمایشگاه فرهنگی کتاب خطاطی و نقاشی به مناسبت «روز جهانی هنر» در شهر فیضآباد، مرکز ولایت بدخشان برگزار شد.
این نمایشگاه امروز (دوشنبه، ۲۵ میزان ۱۴٠۱ خورشیدی) از سوی شماری از دانشجویان دختر دانشگاه بدخشان به هدف تقویت فرهنگ کتابخوانی و ارجگذاری به آثار هنری جوانان بدخشان، برگزار شد.
پیمانه پاییز، از برگزار کنندگان این نمایشگاه گفته است که در این نمایشگاه حدود 40 اثر هنری نقاشی و خطاطی و بیش از یک هزار جلد کتاب به نمایش گذاشته شده است.
او افزوده که کتابهای که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده شامل موضوعات فلسفه، ادبیات، هنر، جامعه شناسی، تاریخ، حقوق، علوم سیاسی، و روان شناسی میشود.
عاقله شاهنگ آزادی، یکی دیگر از برگزار کنندگان این نمایشگاه گفته است که با برگزاری چنین نمایشگاههایی میتوانیم جوانان را از فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بیشتر آگاه کنیم.
در این نمایشگاه علاوه بر کتاب و آثار هنری، شماری از صنایع دستی زنان بدخشان نیز به نمایش گذاشته شد.
در تصاویری که از این نمایشگاه در شبکههای اجتماعی نشر شده است، دیده میشود که اکثر بازدیدکنندگان این نمایشگاه زنان و دختران جوان هستند.
شماری از کودکان نیز از این نمایشگاه بازدید کردهاند و توانستهاند کتابهای مورد علاقه خود را از میان صدها جلد کتاب پیدا کنند.
بازدید کنندگان برگزاری این نمایشگاه را در راستای نشان دادن توانایی زنان در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری مؤثر میدانند.
یکی از بازدیدگان کنندگان این نمایشگاه با اشاره به محدودیتهای وضع شده از سوی گروه طالبان بر زنان افغانستان، گفته است که «ما، زنان بدخشان و در عموم زنان افغانستان، میخواهیم حق تحصیل، کار و آزادی داشته باشیم.»
برگزاری این نمایشگاه در شبکههای اجتماعی افغانستان با استقبال گسترده کاربران مواجه شده است و بسیاری از کاربران آن را «مبارزه با تاریکی» و «جهل» نامیدهاند.
کاربران شبکههای اجتماعی میگویند، در شرایطی که گروه طالبان دختران را از تمام حقوق و آزادیهای اساسیشان محروم کردهاند، برگزاری چنین نمایشگاهی، میتواند امید به فردای بهتر را در دل مردم افغانستان زنده نگهدارد.
پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، دختران دانشجو و زنان جوان در بدخشان چندین نمایشگاه کتاب و آثار هنری برگزار کردهاند که با استقبال گسترده مردم مواجه شده است.
گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، محدودیتهای شدید بر آموزش، پوشش و آزادیهای اساسی زنان وضع کرده است.
علاوه بر این، سیاستهای محدود کننده این گروه باعث شده است که فعالیتهای فرهنگی در کشور کمرنگ و بسیاری از مراکز فرهنگی مجبور به تعطیلی دائمی شود.