تحصن و اعتصاب غذاییِ معترضان در آلمان با حضورداشتِ تمنا زریاب پریانی، یکی از زنان معترض افغانستان، وارد نهمین روز شد؛ اما سازمانهای بینالمللی حقوق بشری، جامعۀ جهانی و حتا دولت آلمان از کنار این تحصن بیتفاوت گذشته و تا هنوز برای شنیدن خواستها و مطالبات اعتصابکنندهگان و سایر فعالان حقوق زن به آنان مراجعه نکردهاند.
همچنین به تأسی از خانم پریانی، زنان معترض در آلمان، افغانستان و پاکستان نیز با پیوستن به این تحصن، دست به اعتصاب غذایی زده و سکوت سازمانهای حقوق بشری در برابر آپارتاید جنسیتی در افغانستان را شرمآور خواندهاند.
گروهی از معترضان امروز (شنبه، 18 سنبلۀ 1402 خورشیدی) در یک گردهمایی به محلِ اعتراض تمنا در غرب شهر کلن آلمان رفتند. درحالیکه تمنا پریانی به دلیل وخامت وضعِ سلامتیاش زیر نظر تیم پزشکی بود، معترضان از او حمایت کرده و با سر دادنِ شعارهای ضد طالبانی و صدور قطعنامه، از جامعۀ جهانی و دولت آلمان و نیز ایالات متحدۀ امریکا خواستند که اگر تعهدی به ارزشهای حقوق بشری دارند، برای برچیدن رژیم آپارتاید جنسیتی طالبان در افغانستان با زنانِ معترض همصدا شوند.
در قطعنامۀ پنج مادهییِ معترضان آمده است درحالیکه زنان معترضِ افغانستان برای رسیدن به انسانیترین خواستههایشان قربانی میدهند، طالبان در پیشگاه ملل جهان به جنایات و ستمشان علیه زنان و مردان افغانستان ادامه میدهند و سکوت جامعۀ جهانی در برابر جنایتهای مستند و مستدلِ گروه طالبان مردم را نگران ساخته است.
«آنان تمام حقوق اساسی بشری را نقض کردند و دروازههای مکاتب و دانشگاهها را به روی زنان و دختران بستند و آنان را به پستویِ خانه راندهاند. سکوت جامعۀ بینالمللی در برابر جنایات مستند و مستدلِ گروه طالبان و در مقابل، فراهمسازی کمکهای مالی برای آنان عمیقاً زنان و مردان افغانستان را مأیوس و نگران ساخته است.»
معترضان در این قطعنامه از جامعۀ جهانی و دولت آلمان خواستند که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت شناخته و مطابق آن، طالبان را تحریم کرده و از کمکهای مالی زیر عنوان کمکهای بشردوستانه که از عوامل اصلی تداوم سلطۀ طالبان است، دست بردارند.
در بخش دیگری از این قطعنامه آمده است که دولتها باید سفرهای مقامات طالبان به کشورهای اروپایی را تحریم کنند و مردم، جامعۀ مدنی و احزاب سیاسی در کشورهای جهان بر دولتها فشار وارد کنند تا منابع مالی طالبان قطع شود.
معترضان همچنان خاطرنشان کردهاند که در صورت بیتوجهی دولت آلمان و جامعۀ جهانی به وضعیت معترضان و اعتصاب کنندهگان، اگر اتفاقی برای آنان بیفتد، دولت آلمان به دلیل بیتوجهی مسوول خواهد بود.
زرمینه پریانی یکی از معترضان که همزمان با تمنا پریانی در زندان طالبان شکنجه شده بود نیز در تجمع اعتراضیِ امروز با اشاره به وضعیت بد زنان در زیر سلطه و زندانهای طالبان، خواستار توجه جهان به زنان و دخترانِ افغانستان و ثبت آپارتاید جنسیتی طالبان شد.
زرمینه در بخشی از سخنانش گفت: «چهرۀ تروریستی طالبان سالهاست که بر ما آشکار شده و تروریسم نمیتواند بر مردم ما حاکم باشد. شرم است به دهها فعال حقوق بشر و فعالان مدنی که امروز از ما حمایت نمیکنند و در برابر جنایتهای طالبان سکوت کردهاند.»
در همین حال شکیب مصدق یکی از هنرمندان معروف افغانستان، در حمایت از تمنا و مبارازت مدنی زنان علیه طالبان، امروز در محل تحصنِ آنان حضور یافت. آقای مصدق برای معترضان سرود آزادی خواند و از تمنا و همرزمانش تقدیر و ستایش کرد.
تمنا زریاب پریانی در اول سپتمبر 2023 این تحصن را همراه با چند تنِ دیگر از جمله چند معترض ایرانی بهراه انداخت و اعتصاب غذایی کرد و قرار شد تا دوازدهم سپتمبر این اعتصاب ادامه یابد. او با وجود شرایط نامناسب صحیِ ناشی از شکنجه در زندان طالبان و تحمل گرسنهگیِ طاقتفرسای 9 روزه، تا کنون این تحصن را ادامه داده و در گفتوگوهای رسانهییِ خود تأکیـد میکند که در صورت عدم توجه سازمانهای حقوق بشری جهان به مسالۀ آپارتاید جنسیتی در افغانستان، به تحصن و اعتصاب غذاییِ خود بعد از تاریخ 12 سپتمبر نیز ادامه خواهد داد.
بانو پریانی سکوت سازمان ملل و دولت آلمان در برابر اعتراضات مدنی زنان را «شرمآور» خوانده و تأکید کرده است که تا به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان و رسیدهگی به وضعیت زنان و دختران این سرزمین، به مبارزه ادامه میدهد. او امروز به دلیل وخامت وضعیت سلامتیاش زیر نظر پزشکان بود و نتوانست در گردهمایی اعتراضیِ معترضان سخنرانی کنـد.
با سقوط فاجعهبارِ افغانستان به دست گروه تروریستی طالبان، زنان و دخترانِ این سرزمین روز به روز شاهد اعمالِ قوانین سختگیرانهتر علیه خود هستند؛ قوانینی که از نظر بسیاری از فعالان حقوق زن در جهان و افغانستان، مصداق بارزِ آپارتاید جنسیتی تلقی میشود.