وزارت تحصیلات عالی گروه تروریستی طالبان با صدور مکتوبی، اشتراک دختران در امتحان کانکور ورودی دانشگاههای خصوصی را در سال تحصیلی ۱۴۰۲ خورشیدی منع کرد.
بر اساس مکتوبی که با شماره ۳۵۱۹ از سوی معینیت امور محصلان وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان منتشر شده، دانشگاههای خصوصی نمیتوانند تا «اطلاع ثانی» از دانشجویان دختر امتحان کانکور ورودی بگیرند.
این مکتوب امروز (شنبه، ۸ دلو ۱۴۰۱ خورشیدی) با امضای انجنیر محمد سلیم افغان، رئیس امور محصلان خصوصی وزارت تحصیلات عالی گروه تروریستی طالبان به دانشگاهها و مؤسسههای تحصیلات عالی خصوصی فرستاده شده و نسخهای از آن به دسترس رسانهها قرار گرفته است.
در این مکتوب آمده که بر اساس فیصله جلسه مورخ ۳/۷/۱۴۴۴ قمری مطابق ۵/۱۱/۱۴۰۱ خورشیدی شورای رهبری وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان، تاریخ برگزاری امتحان کانکور سمستر بهاری ۱۴۰۲ خورشیدی دانشگاهها و مؤسسههای تحصیلات عالی خصوصی، در مناطق گرمسیر و سردسیر کشور مشخص شده است.
در بخشی از این مکتوب آمده است که «قابل ذکر است که ثبت نام محصلین طبقه اناث الی اطلاع ثانی . . . مجاز نمیباشد.»
وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان به دانشگاهها و مؤسسههای تحصیلات عالی خصوصی هشدار داده که در صورت تخلف از این دستور، با آنها برخورد خواهد شد.
این مکتوب تازهترین دستور گروه طالبان در رابطه به ممنوعیت حق آموزش و تحصیل دختران افغانستان است.
پیش از این، وزارت تحصیلات عالی گروه تروریستی طالبان به تاریخ ۹ ماه قوس سال جاری خورشیدی ادامه تحصیل دختران در دانشگاههای دولتی و خصوصی و تمام مراکز آموزشی را ممنوع کرده بود.
آموزش دختران بالاتر از صنف ششم نیز پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان ممنوع شده بود و این ممنوعیت هنوز ادامه دارد.
اکنون دختران در افغانستان فقط اجازه دارند در دوره ابتدایی و تا صنف ششم و در شماری از مدارس دینی تحت نظر افراد گروه تروریستی طالبان، آموزش ببینند.
سازمان ملل متحد و جامعه جهانی تاکنون به صورت متواتر از گروه طالبان خواستار بازگشایی مراکز تحصیلی و آموزشی بر روی دختران شدهاند.
در تازهترین مورد، در روز جهانی آموزش آنتونیوگوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار لغو فوری ممنوعیت آموزش و کار زنان شد و آن را «ظالمانه» و «ناکام» خواند.
اما شماری از زنان معترض افغانستان در روز جهانی آموزش اعلام کردند که آنها «آموزش طالبانی» نمیخواهند و حاضر نیستند که در سیستم آموزشی طالبان تحصیل کنند.
آنها میگویند که طالبان با تغییر نصاب آموزشی مکاتب و دانشگاههای افغانستان در پی ترویج افراطیت و افکار تروریستی در بین جوانان هستند و به همین دلیل، بازگشایی دانشگاهها و مکاتب در زیر سلطه این گروه نمیتواند زنان را وادار به پذیرفتن مشروعیت سیاسی این گروه کند.
زنان معترض افغانستان اکنون خواستار سرنگونی سلطه گروه تروریستی طالبان هستند و آن را تنها راه برای فراهم شدن زمینه دسترسی زنان به حقوق اساسی و انسانیشان میدانند.