شهروندان افغانستان در آستانهی برگزاری نشست دوحه و احتمال طرح مسأله به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان در این نشست، در شهرهای مختلف اروپا تظاهرات کردند.
این اعتراضات روز یکشنبه (۱۰ ثور ۱۴۰۲ خورشیدی) در شهرهای پاریس فرانسه، اسلوی ناروی، دوسلدورف آلمان، مادرید اسپانیا، جنیوای سوئیس، استراسبورگ فرانسه، بارسلونای اسپانیا و شماری دیگر از شهرها اروپا برگزار شد و معترضان مخالفت خود را با به رسمیت شناخته شدن گروه تروریستی طالبان، ابراز کردند.
معترضان در شهر جنیوای سوئیس در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در این شهر تجمع کردند و مخالفت خود را با طرح مسأله به رسمیت شناختن گروه طالبان از سوی این سازمان، نشان دادند.
معترضان در شهر مادرید اسپانیا نیز به طرح مسأله به رسمیت شناختن گروه طالبان در نشست دوحه، اعتراض کردند و به رسمیت شناختن این گروه را «مشروعیت بخشیدن به یک گروه تروریستی» خواندند.
در شهر دوسلدورف آلمان نیز شهروندان افغانستان با سر دادن شعار «نه به طالبان، نه به تروریزم» با هرنوع بحث در مورد به رسمیت شناخته شدن گروه طالبان، مخالفت کردند.
معترضان در شهر اسلو، پایتخت ناروی، نیز با شعار «نه به طالبان، نه به تروریزم» به طرح مسأله به رسمیت شاختن گروه طالبان از سوی سازمان ملل متحد اعتراض کردند و خطاب به این سازمان شعار دادند که «سازمان ملل بیدار شو!».
در قطعنامهی این اعتراضات که به نیمرخ فرستادهاند، آمده است که کشورهای جهان باید «فداکاریهای قابل توجه» مردم افغانستان در جنگ با تروریزم را به رسمیت بشناسند و به مشکلات مردم این کشور در راستای رسیدن به آیندهی دموکراتیک و باثبات توجه کنند.
در این قطعنامه همچنین آمده است که سازمان ملل متحد باید به مردم افغانستان اطمینان دهد که کشورهای عضو این سازمان از این پلتفرم برای تسهیل زمینهی به رسمیت شناختن گروه طالبان استفاده نمیکنند.
آنها خواستار «بازپرسی» از گروه تروریستی طالبان به دلیل نقض اصول و اساسات حقوق بشر شدهاند و گفتهاند که این گروه تروریستی حتی اصول اولیه حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، را زیر پاگذاشتهاند.
در قعطنامه این اعتراضات آمده است که آنها خواستار راه اندازی گفتگوی یک ملی برای ایجاد یک حکومت فراگیر و دموکراتیک در افغانستان هستند که در آن به حقوق بشر، حقوق اساسی شهروندان و حقوق زنان احترام گذاشته شود.
اعتراضات جهانی شهروندان افغانستان در حالی برگزار شده که قرار است امروز دبیرکل سازمان ملل متحد در دوحه قطر میزبان نمایندههای ویژه کشورها در امور افغانستان باشد و در یک نشست دو روزه در مورد وضعیت افغانستان پشت درهای بسته گفتگو کنند و احتمال میرود که مسألهی به رسمیت شناختن گروه طالبان، یکی از موضوعات بحث این نشست باشد.
زنان افغانستان گفتهاند که از برگزاری این نشست پشت درهای بسته به شدت نگران هستند و «از اینکه سازمان ملل متحد، کشورهای عضو یا هر سازمان بینالمللی تعامل با یک گروه تروریستی شناخته شده را در نظر میگیرند خشمگین هستند.»