شهروندان معترض افغانستان در شهرهای تورنتو و اوتاوای کانادا به مناسبت دو سالگی تسلط گروه تروریستی طالبان بر افغانستان دست به اعتراض زدهاند.
در قطعنامهی معترضان در شهر تورنتوی کانادا آمده است که از 15 اگست 2021 تا اکنون حدود 100 دستور از سوی رهبر گروه طالبان صادر شده که بیشتر از 65 درصد آن برای محدود کردن زنان بوده است، همچنان ادعای گروه طالبان به خاطر تأمین امنیت واقعی نبوده؛ بلکه این گروه زمینهی رشد گروههای تروریستی دیگر را در افغانستان فراهم کرده است.
این معترضان در مورد لابیهای گروه طالبان در بیرون از افغانستان گفته است که تلاشهای منفعت جویانه به خاطر تعامل با گروه تروریستی طالبان، باعث شده است تا این گروه بیشتر دست به جنایت بزنند. در ویدیوهای نشر شده از این تظاهرات، معترضان با شعار دادن مرگ بر لابیهای طالبان میگویند؛ لابیهای گروه طالبان مانند زلمی خلیلزاد، شریک جنایت طالبان هستند و باید مجازات شوند.
معترضان در پایان از سازمان ملل و کشورهای دخیل در قضیه افغانستان خواسته اند، تا مردم افغانستان را برای ساختن یک دولت مشروع که تمام موازین حقوق بشری و حقوق زنان در آن رعایت شود، یاری کنند و از هر گونه اقدام که به گروه طالبان مشروعیت میدهد خوداری کنند.
در این قطعنامه همچنان آمده است که سازمان ملل و جامعه جهانی باید به خاطر رفع محدودیت زنان بالای گروه طالبان فشار بیشتر وارد کنند و در برابر رهبران این گروه تحریمهای جدیتری را به عنوان عاملان اپارتاید جنیستی وضع کنند.
این معترضان گفتهاند که رها کردن سرنوشت بیش از سی میلیون انسان به دست گروهی که اکثریت رهبران آن در فهرست سیاه سازمان ملل قرار داشته و تحت تعقیب اند، نه تنها یک عمل غیر مسئولانه است؛ بلکه یک شرم بزرگ جهانی است که متأسفانه در توافق نامهی دوحه صورت گرفت.
به گفتهی زرقا یفتلی، اعتراضات امسال نسبت به سال گذشته به شکل گستردهتری در حال برگزار شدن است و موضاعاتی چون؛ به رسمیت شناختن اپارتاید جنسیتی در افغانستان و اینکه جهان نباید برخورد دوگانه با گروه طالبان نسبت به دیگر گروههای تروریستی داشته باشد و همچنان لابیهای گروه طالبان به عنوان شریک جرم با این گروه باید مجازات شوند، از مواردی و خواستههای مهم این اعتراضات است. یکی از مواردی که همهی معترضان در سراسر جهان بر آن پافشاری دارند، تعامل نکردن با گروه طالبان است.
همزمان با این، معترضان در شهر اوتاوا نیز با شعار «به رسمیت شناختن گروه طالبان به مثابهی جنایت علیه بشریت»، اجرای رقص و آهنگهای اعتراضی در مقابل پارلمان این کشور دست به اعتراض زده و از جامعهی جهانی خواستهاند، زنان و مردم افغانستان را در برابر گروه تروریستی طالبان تنها نگذارند.