کارزار تویتری شهروندان افغانستان برای توقف «نسلکشی هزارهها» در این کشور و در اعتراض به حمله تروریستی بر مرکز آموزشی «کاج» از یک میلیون تویت فراتر رفت.
این کارزار از صبح روز یکشنبه (10 میزان 1401 خورشیدی) با استفاده از هشتگ #StopHazaraGenocide آغاز شده بود و تا اکنون شهروندان افغانستان از سراسر جهان بیش از یک میلیون بار با استفاده از آن، تویت زدهاند.
شهروندان افغانستان در این کارزار تویتری، خواستار پایان دادن به نسلکشی هزارهها در افغانستان و محاکمه عاملان حمله بر مرکز آموزشی کاج در دادگاههای بینالمللی هستند.
شهروندان افغانستان همچنین در این کارزار تویتری از سازمان ملل متحد و جامعه جهانی میخواهند که اقدامات حقوقی و عملی خاصی برای توقف نسلکشی هزارهها در افغانستان روی دست گیرند.
این شهروندان میگویند که بر اساس قوانین بینالمللی، حملات تروریستی بر هزارهها «مصداق بارز» نسلکشی است و سازمان ملل و کشورهای جهان باید مطابق این قوانین، نسلکشی هزارهها را در افغانستان، به رسمیت بشناسند.
شماری از چهرههای مشهور جهان تاکنون به این کارزار پیوستهاند و خواستار توقف نسلکشی هزارهها در افغانستان شدهاند.
از جمله این شخصیتها، الیف شافاک، نویسنده مشهور ترکی – بریتانیایی است که از روز گذشته تاکنون دوبار از این هشتگ استفاده کرده است.
او امروز در صفحه رسمی تویتر خود با استفاده از این هشتگ و با نام بردن از دختری بنام مرضیه، یکی از قربانیان حمله بر مرکز آموزشی کاج، گفته است که «قلبم زخمی است، نام او مرضیه بود.»
خانم شافاک دیروز نیز در صفحه رسمی اینستاگرام خود در مورد مرضیه و عشق و علاقه او به کتاب و ادبیات نوشته بود و گفته بود او با تبعیض «زن بودن» و «هزاره بودن» مواجه بود.
شماری از کاربران تویتر در این کارزار به روایت زندگی شماری از قربانیان حمله بر مرکز آموزشی کاج پرداختهاند و با نشر و بازنشر عکسها و خاطرات آنها، از آرزوهای آنها برای آینده و زندگی صلح آمیز، نوشتهاند.
حمله بر مرکز آموزشی یکی از مرگبارترین حملات بر مراکز آموزشی هزاره ها در غرب کابل به شمار می رود که بر اساس آمار منابع مؤثق تاکنون 53 کشته و 106 زخمی از اثر این حمله، تثبیت هویت شده است.
سازمان ملل اعلام کرده که آمار قربانیان این حمله در حال افزایش است و تیمهای حقوق بشر آنها در حال مستندسازی این حمله هستند.