آسیه سادات
- نبود توجه از طرف خانوادهها، فقر و بیکاری، ناپایداری روابط عاطفی، اعتیاد، ازدواجهای اجباری و زود هنگام باعث شده است که تمایل خودکشی در زنان در سال گذشته دو برابر شده و افزایش پیدا کند. روانشناسان از دولت و سکتورهای خصوصی خواستهاند که برای جلوگیری از خودکشی زنان، باید برنامههای آگاهیدهی و آموزشی را روی دست بگیرند.
- عبدالمعروف آذر، سخنگوی والی جوزجان گفته است که برخی از زنان در این ولایت برای مقابله با جنگجویان طالب سلاح گرفتهاند و آمادهی نبرد شدهاند. وی میافزاید که مسلمه عطایی، رئیس امور زنان این ولایت نیز شامل این زنان است. این زنان گفتهاند که جنگ طالبان مردود و ناروا است و در کنار نیروهایی امنیتی و دفاعی علیه طالبان میایستند.
- سحر غلامی، دانشآموز صنف پنجم مکتب بروکس هیل فیرپورت به همراه آموزگاران خود کتابی را تحت عنوان «داستان من دربارهی افغانستان» تصویرگری و نوشته است. سحر این کتاب را نوشته تا واقعیتهای خوب و بد زندگی را در افغانستان به اشتراک بگذارد و به خوانندگان بفهماند که کشورش چیزی بهتر از جنگ و تروریزم است.
- صنایع دستی بانوان با رکود مواجه است. زنانی که با هزاران مشکل میبافند و میدوزند میگویند که آنها از این همه زحمتشان مزد چندانی دریافت نمیکنند و بازار صنایع دستی با رکود روبهرو شده است. فروشندگانیکه با این زنان کار میکنند نیز تأیید میکنند که آنان مزد چندانی به زنان در مقابل کارشان نمیدهند و میافزایند که آنها نیز سود چندانی از فروش این اجناس بدست نمی آورند. در همین حال یکی از تولیدکنندگان قالین در کابل میگوید که 75 درصد از قالینهایی که در افغانستان تولید میشود، بدون طی مراحل قانونی به پاکستان منتقل میشوند و از آنجا به نام قالین پاکستانی به کشورهای جهان صادر میگردد.
- دیبورا لاینز، مسؤول یوناما در افغانستان در یک نشست مجازی به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفته است که تلفات غیر نظامیان و به خصوص زنان در افغانستان نگران کننده است. وی میگوید که تلفات غیرنظامیان در سه ماه نخست سال 2021 در مقایسه با عین زمان در سال گذشته، 29 درصد افزایش یافته که با تأسف تلفات زنان 37 درصد و تلفات کودکان 23 درصد بیشتر شده است. او از تمامی جانبهای جنگ خواسته است تا در جنگ به زندگی غیرنظامیان بنابر معیارهای قوانین بشری حرمت بگذارند.
- آوازخوانان کشور از آمدن طالبان ابراز نگرانی میکنند. این آوازخوانان که آوازخوانان زن نیز شامل هستند نگران از دست دادن هنر موسیقی و دستاوردهایشان پس از آمدن طالبان هستند. آنها میگویند که زمان حکومتداری طالبان را فراموش نکرده و طالبان در آن سالها نشان دادند که هیچگونه سازگاری با هنر موسیقی ندارند و دشمن موسیقی هستند.