کمیسیون حقوق بشر: طالبان بر زنان محدودیت وضع کرده است
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان برای نخستین بار پس از تشدید جنگ در کشور اعلام کرد که گروه طالبان در ولایتهای شمالی بر زنان محدودیت وضع کرده است.
این کمیسیون در جریان هفته گذشته با ابراز نگرانی از بدتر شدن وضعیت افراد ملکی در جریان جنگ اعلام کرد که طالبان در مناطق تحت کنترل خود در ولایتهای تخار، کندز، فاریاب و بدخشان بر زنان محدودیت اعمال کردهاند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر روز چهارشنبه، 23 سرطان 1400 خورشیدی، گزارشی را با عنوان «تشدید منازعات مسلحانه و افزایش رویدادهای نقض حقوق بشر» نشر کرد.
این کمیسیون اعلام کرد که ممنوعیت بیرون شدن زنان از خانه بدون حجاب و محرم شرعی، مسدود کردن مکاتب دخترانه و مکاتب مختلط، ممنوعیت ارائه خدمات صحی به زنان بدون محرم، ممنوعیت استفاده از تلویزیون، مجبور کردن آموزگاران و دانشآموزان مکاتب به استفاده از لنگی و نتراشیدن ریش از مهمترین محدودیتهایی است که سبب نگرانیهای جدی برای شهروندان شده است.
طالبان به حقوق زنان پایبند نیستند
زهره مطهر احمدزی، معاون شورای عالی مصالحه ملی در نشست کمیته زنان این شورا اعلام کرد که طالبان به حقوق زنان و قانون اساسی افغانستان پایبند نیستند.
او در نشست کمیته زنان شورای عالی مصالحه ملی گفت: حکومت افغانستان برای صلح تلاش میکند، اما گروه طالبان میز مذاکره را به گونۀ نمادین نگه داشته و جنگ را افزایش دادهاند.
خانم مطهر تأکید کرد که «طالبان نه به قانون اساسی متعهد هستند، نه به حقوق زن، نه به انتخابات، نه به پیشرفت زن و نه به این نظام به هیچ یک پایبند نیستند.»
«اگر صلح بیاید بهتر از این میدرخشیم»
نمایشگاه سه روزهی صنایع دستی زنان در یکی از مراکز فرهنگی شهر کابل به هدف حمایت از صلح برگزار شد.
این نمایشگاه روز چهارشنبه تا جمعه (23 تا 25 سرطان 1400 خورشیدی) در «مرکز فرهنگی پل سرخ» در ناحیه سوم شهر کابل برگزار شد.
شاهد فرهوش، مسئول مرکز فرهنگی پل سرخ گفت «با تشدید خشونت در کشور بازار صنایع دستی زنان با رکود مواجه شده است، این نمایشگاه در حمایت از صلح و به هدف رشد بازار صنایع دستی زنان برگزار شده است.»
زنانی که در بخش تولید و فروش صنایع دستی کار میکنند محصولاتشان را در این مرکز به نمایش گذاشتند و از شهروندان خواستند نه تنها برای حمایت از زنان بلکه برای حمایت از اقتصاد افغانستان محصولات داخلی را بخرند و بازار صنایع دستی زنان را حمایت کنند.
کیارنگ سعادت، مسئول شرکت صنایع دستی گلنگار میگوید محصولات داخلی در برابر محصولات خارجی کمکم جذابیت خود را از دست میداد، اما با فعالیت زنان متشبث مانند او بازار صنایع دستی زنان در سالهای اخیر رونق گرفته است.