نیمرخ
  • گزارش
  • روایت
  • گفت‌وگو
  • تحلیل و ترجمه
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • عکس
    • پادکست
  • بیشتر
    • زنان و مهاجرت
    • روایت‌رنگین‌کمانی‌ها​
    • صلح و امنیت
    • ترجمه
    • فرهنگ و هنر
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
حمایت مالی
نیمرخ

ادامه کمک‌ها بسته‌گی به عملکرد طالبان در قبال آموزش دختران دارد

  • نیمرخ
  • 21 حمل 1401
photo_2022-04-10_17-32-14

نماینده‌گان ویژه برخی از کشورها در نشستی با محوریت افغانستان، در بروکسل تصمیم طالبان برای ممنوعیت دختران بالاتر از صنف ششم مکتب را محکوم و آن را خلاف تعهدات گروه طالبان به جهان دانستند.

در این نشست تأکید شده است که؛ نوع و دامنه کمک‌های بین‎‌المللی به حق دختران برای حضور در آموزش برابر در همه سطوح بستگی دارد.

نمايندگان ويژه اتحاديه اروپا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، ناروی، بريتانيا و امریکا که در (5اپریل 2022) در بروکسل پایتخت پلژیم گردهم آمده بودند، روز (شنبه، 20 حمل) با نشر اعلامیه مشترک گفته‌اند که تصمیم طالبان در سوم حمل، مبنی بر ادامه ممنوعیت دختران صنف‌های متوسطه و لیسه را در تضاد با وعده طالبان به مردم افغانستان و جامعه جهانی عنوان کرده‌اند.

در نشست بروکسل، کشورهای جهان، چندین بار تأکید کردند که پیشرفت در جهت عادی‌سازی روابط بین گروه طالبان و جامعه بین‌المللی بیشتر به اقدامات طالبان و اجرای آنها به تعهدات به مردم افغانستان و جامعه بین‌المللی بستگی دارد.

این کشورها بر اهمیت پابندی طالبان به حقوق بشردوستانه بین‌المللی و استقلال عملیات بشردوستانه و دسترسی نامحدود کارمندان کمک‌های بشردوستانه به ویژه کارمندان زن این سازمان‌ها تأکید کرده‌اند.

این کشورها خاطرنشان کرده‌اند که هر شهروند افغانستان، صرف نظر از جنسیت، از حق مساوی آموزش برخوردار هستند و طالبان باید فورن ممنوعیت آموزش دختران را لغو کند.

از سویی هم، در این بیانیه آمده است که دو سوم کمک‌های تعهد شده اتحادیه اروپا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، نروژ، بریتانیا و امریکا که مبلغ 1.42 میلیارد یورو می‌شود، جمع‌آوری شده است.

از سوی دیگر، این کشورها نگرانی شدید خود را در مورد تداوم سوء استفاده ساختاری و سیستمی از حقوق اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، سیاسی و فرهنگی مردم افغانستان ابراز کرده‌اند.

در ادامه خاطرنشان شده است که تخلفات ضد بشری از جمله بازداشت های خودسرانه، ناپدید شدن اجباری، آزار فیزیکی، شکنجه، و کوچک شدن فضای جامعه مدنی و آزادی تجمعات مسالمت آمیز اعمال می‌شود.

در همین حال، نشست کشورهای غربی در بروکسل به طور خاص به نقض و تجاوز به حقوق زنان و دختران افغانستان در این کشور اشاره شده و گفته شده است که  محدودیت در آزادی رفت‌وآمد، محرومیت از فضاهای سیاسی، اقتصادی، آموزشی و اجتماعی محکوم است و زنان و دختران در افغانستان به شدت تحت تأثیر این محدودیت‌ها قرار گرفته‌اند.

همچنان بخوانید

روایت‌گری در زمانه‌ی سرکوب؛ نمی‌خواهم جهان فقط آمارها را به خاطر بسپارد

مبارزه‌ای که از خانه آغاز شد؛ تجربه‌ی زیسته از مردسالاری

هویت چندفرهنگی اطفال: دگرگونی‌ها وچالش‌های خانواده‌ها در پسا ‌مهاجرت

اتحادیه اروپا و دیگر کشورها با اشاره به محدودیت‌های آزادی عقیده و آزادی بیان، از طریق سرکوب رسانه‌ها، افزایش محدودیت‌ها بر روزنامه‌نگاران، کارکنان رسانه‌ها و به طور ویژه  محدودیت‌ها بر زنان شاغل در رسانه‌ها، همچنین بازداشت ناعادلانه روزنامه‌نگاران، و ممنوعیت برخی از رسانه‌های بین‌المللی از سوی گروه طالبان به شدت انتقاد کرده و آن را مخل روابط میان این گروه و جامعه جهانی عنوان کرده‌اند.

این کشورها در بروکسل گفته‌اند: «پروسه سیاسی فراگیر واقعی و معتبر در افغانستان با مشارکت معنادار زنان و گروه‌های مذهبی و اقلیت‌ها را که منجر به آشتی ملی و حکومت‌داری گسترده می‌شود، بسیار مهم است.»

در همین حال، نشست بروکسل هم‌چنان بر اهمیت گفت‌وگوی صمیمانه و منظم میان طالبان و رهبران سیاسی و جامعه مدنی که منجر به یک سیستم سیاسی فراگیر شود تأکید کرده است.

به این ترتیت اتحادیه اروپا، امریکا، بریتانیا و دیگر کشورها در این نشست در بلژیم، راه‌های دیگر برای کمک به مردم افغانستان از طریف تثبیت اقتصاد و افزایش نقدینه‌گی در این کشور را مورد بررسی قرار دادند.

این نشست اما بیشتر به آموزش دختران و زمینه سازی برای مشارکت زنان و دختران در عرصه های مختلف در افغانستان تمرکز داشته است.

این نشست در حالی برگزار شد و کشورها در آن خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شدند که گروه طالبان خلاف آنچه تعهد سپرده بودند، درب مکاتب دخترانه را با گذشت بیشتر از 8 ماه بازگشایی نکردند. موردی که با واکنش‌های داخلی و جهانی همراه بود.

موضوعات مرتبط
به دیگران بفرستید
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
حمایت مالی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
روایت‌گری در زمانه‌ی سرکوب؛ نمی‌خواهم جهان فقط آمارها را به خاطر بسپارد
روایت

روایت‌گری در زمانه‌ی سرکوب؛ نمی‌خواهم جهان فقط آمارها را به خاطر بسپارد

19 دلو 1404

نفس عمیقی کشیدم؛ چشمانم توان دیدن بریده شدن موهای قشنگم را نداشت؛ قیچی آهنیِ سرد، لای گیسوانم فرو می‌رفت و با حرکت دست آرایش‌گر بی رحمانه می‌بٌرید، لنگر موهای بریده شده را روی شانه هایم...

بیشتر بخوانید
#نامم_کجاست؟ مبارزه‌ی فعالان حقوق زن برای درج نام مادر در شناس‌نامه‌ی ملی
ترجمه

#نامم_کجاست؟ مبارزه‌ی فعالان حقوق زن برای درج نام مادر در شناس‌نامه‌ی ملی

16 سنبله 1399

تی‌آر‌تی ورلد/ حکمت نوری برگردان:احمدضیا علیجانی در سال 2018، خجسته تمنا یکی از زنان تحصیل کرده‌ی افغانستان با پسرش در حال سفر به اروپا بود که از سوی مقامات محلی در فرودگاه دهلی متوقف شدند....

بیشتر بخوانید
برند بانوی شرقی به مردان واگذار شد
گزارش

برند بانوی شرقی به مردان واگذار شد

21 دلو 1401

یک مدسرا و مرکز تولید لباس‌ که در شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی با نام «برند بانوی شرقی» فعالیت داشت پس از محدودیت‌های شدید بر کار زنان، به مردان واگذار شد.

بیشتر بخوانید

فراخوان همکاری؛
رسانه نیمرخ بستر برای روایت زندگی، چالش‌ها و مبارزات زنان و جامعه +LGBTQ است.
ما به دنبال مطالب هستیم که بازتاب‌دهنده واقعیت‌های تلخ، امیدها و جریان‌های مقاومت و مبارزات آزدی‌بخش شما از زندگی تحت حاکمیت طالبان باشد.
نوشته‌ها و آثار خود را در قالب متن، صدا، تصویر و ویدیو برای ما ارسال کنید. ارسال مطالب

  • درباره ما
  • تماس باما
  • حمایت مالی
Menu
  • درباره ما
  • تماس باما
  • حمایت مالی
Facebook Youtube Instagram Telegram

۲۰۲۴ نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • روایت
  • گفت‌وگو
  • تحلیل و ترجمه
  • چندرسانه‌ای
    • ویدیو
    • عکس
    • پادکست
  • بیشتر
    • زنان و مهاجرت
    • روایت‌رنگین‌کمانی‌ها​
    • صلح و امنیت
    • ترجمه
    • فرهنگ و هنر
    • نخستین‌ها
EN